Loading…
Svarte Natta has ended
Clarion The Edge Hotel 8. til 10. november 2019
Sunday, November 10 • 11:00 - 12:00
Nordnorsk forsamling

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Hvordan ønsker vi å bli husket i nord? Som «surkuka», eller som de som fikk det til?

Knut-Eirik Dybdal er mannen bak Arctic Race of Norway, og har lyktes bedre enn noen med å samle Nord-Norge om ett felles prosjekt. Han spør hvorfor vi ikke får det til i andre sammenhenger også? Hvorfor kan vi ikke jobbe sammen som en samlet landsdel? Hva skal til? Hvordan jobbe politisk? Det er lettere å snakke med Nord-Norge når alle er enig.

Samtidig jobber For Finnmark for det motsatte av å samle seg: At Finnmark skal fortsette som eget fylke, og ikke slås sammen med Troms. Kan man ikke jobbe for egne interesser uten å bli oppfattet som en som jobber mot Nord-Norge?

Som leder av fylkesrådet i Troms opplevde Cecilie Myrseth at samarbeidet mellom de tre fylkene i nord havarerte. Nå som stortingspolitiker mener hun å representere hele landsdelen i rikspolitikken. På Svarte Natta vil hun for å belyse sitt ståsted i den hete striden mellom Finnmark og Troms som blir et eget fylke fra nyttår.

Arne Pedersen er leder i For Finnmark. Organisasjonen startet som en protest mot fylkessamenslåing i nord. Den tidligere fylkeordføreren fra Vadsø mener media i stor grad har vært skeive i dekningen av folkemeningen i Finnmark om sammenslåing. Folk har følt seg helt overkjørt, mener han.

Sigbjørn Aanes var Erna Solbergs høyre hånd og spinndoktor. Nå er han blitt rådgiver i påvirkningsbyrået First House. Hvilke tanker gjør han seg rundt bikkjeslagsmålet i nord? Angrer han på at han var med på å sette i gang fylkesreformen?

Og hvordan jobber lokal- og regionavisene med de store spørsmålene for Nord-Norge? Er de bare opptatt av sin egen bakgård, eller evner avisene å se det store bildet for landsdelen?

Moderators
avatar for Stein Sneve

Stein Sneve

Politisk kommentator, Avisa Nordland

Speakers
VM

Vibeke Madsen

Nyhetsredaktør, Avisa Nordland
avatar for Kenneth J. Gabrielsen

Kenneth J. Gabrielsen

nyhetsredaktør, Rana Blad
avatar for Knut-Eirik Dybdal

Knut-Eirik Dybdal

Arctic Race of Norway-general og hotelldirektør
avatar for Sigbjørn Aanes

Sigbjørn Aanes

Tidligere statssekretær for Erna Solberg, nå partner og seniorrådgiver i First House
avatar for Arne Pedersen

Arne Pedersen

Styremedlem For Finnmark
avatar for Cecilie Myrseth

Cecilie Myrseth

stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet


Sunday November 10, 2019 11:00 - 12:00
Margarin 2

Attendees (19)