Loading…
Svarte Natta has ended
Clarion The Edge Hotel 8. til 10. november 2019
Saturday, November 9 • 16:00 - 17:00
Byen hvor Børn forsvinder / Grønlandske stemmer om Grønland

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Dette er en éntimes programpost, der vi setter Grønland på dagsordenen.

Den danske dokumentarfilmen ”Byen hvor Børn forsvinder” følger to kvinners kamp for å redde barn og unge i en liten isolert by på Øst-Grønland, der hver femte innbygger dør av selvmord og en stor den av byens innbyggere har vært utsatt for seksuelle overgrep.

Dokumentaren førte til en omfattende debatt både i Grønland og Danmark om manglende sosialhjelp til utsatte grønlandske barn og unge.

Etter dokumentaren gikk den ansvarlige borgermester av, og et politiks flertall i Grønland måtte helt ekstraordinært be Danmark om hjelp til å løse de store problemene.

Laurits Nansen (42) er en dansk journalist ved DR og har jobbet med undersøkende journalistikk og dokumentarer i en årrekke. Han har vunnet FUJ-prisen (Foreningen for Undersøgende Journalistik), vært nominert til Cavlingprisen og står bak flere kritikerroste dokumentarer.

Grønland har vært på alles lepper siden president Donald Trump uttalte at han ønsker å kjøpe øya fra Danmark. Men selv om øya, som har færre innbyggere enn Tromsø, er blitt sentrum for stormaktenes oppmerksomhet, kommer historiene om hva som skjer på Grønland, ofte ikke ut. Årsaken er enkel. Per i dag finnes det ikke engelskspråklige medier på Grønland.

Inga Hansen er unntaket som bekrefter regelen.

I dokumentaren «In the wake of modern life, women are becoming leaders» – som er en del av en mastergrad i journalistikk, forsøker hun å dokumentere de store forskjellene mellom menn og kvinner når det gjelder utdanning og yrkesvalg. Ikke bare gjennom fakta og statistikk, men ved å lytte til historiene til jegerne, fiskerne og deres hustruer, og formidle deres stolthet for hvem de er, og hva de gjør - til tross for at samfunnet ønsker at grønlenderne skal være utdannet.

Moderators
avatar for Siri Gulliksen Tømmerbakke

Siri Gulliksen Tømmerbakke

nyhetsredaktør, High North News

Speakers
avatar for Laurits Nansen

Laurits Nansen

Dokumentarist, DR


Saturday November 9, 2019 16:00 - 17:00
Margarin 3

Attendees (5)